top of page

Gebruik jouw vrouwelijkheid als energiebron.

Bijgewerkt op: 2 dec. 2022


Waarom doe je jouw lange lokken in een paardenstaart? Waarom kies je ook vandaag weer voor een broek om de stoppels op je benen te verbergen? Waarom kijk je niet in de spiegel voor je de kinderen naar school voert?

Natuurlijk! Jij hebt het druk. Het laatste wat jij als gemotiveerde werkende moeder nodig hebt, is kritiek van iemand als ik, iemand die je amper kent.


Waarom? Omdat jouw strengste criticus de persoon is die in de spiegel naar jou terugkijkt. Maar dat is juist het probleem. Wat als de criteria die je gebruikt om jezelf te beoordelen en ,laten we eerlijk zijn, soms ook te veroordelen opgelegd zijn door een maatschappij die reeds decennialang te veel klemtoon legt op mannelijke maatstaven. Elk van ons heeft mannelijk en vrouwelijke kenmerken. Beide moeten mooi in balans zijn om een gelukkig leven te leiden.Waarom het dragen van een mannelijk masker jouw energie verlaagt.


Je kent waarschijnlijk wel deze soort vrouw en misschien lijkt ze stiekem heel veel op jou en mij. Laten we haar Sarah noemen. Sarah, een vrouw van 32 jaar, is tijdens het afkuisen van de spiegel in de inkom geschrokken van haar reflectie. Ze ziet een bleke vrouw met haar haar weggemoffeld in een paardenstaart. Ze heeft blauwe kringen onder haar ogen. Met wat make-up zou ze er zoveel jeugdiger, gelukkiger en gezonder uitzien. Maar wie heeft de tijd? Ze heeft zichzelf wijsgemaakt dat een leven zonder make-up en tijdrovende lichaamsverzorging, haar essentie meer belicht. Nu dat ze in de spiegel kijkt, vraagt ze zich af of dit wel klopt. Maar ze weet niet waar ze de tijd vandaan zou halen. Sarah is een vrouw die zoals velen haar essentie verloren is in de eindeloze cirkel van huishoudelijke taken, zorg voor haar twee vrolijke spruiten, haar takenlijst op haar werk en de vele plezante momenten die ze wil creëren met haar partner. Sarah is vermoeid, maar zelfs 8 uur slaap helpt niet met deze vermoeidheid. En het lijkt steeds erger te worden. Als ze dan toch toegeeft en overdag slaapt, ligt ze ’s nachts wakker te denken aan alles wat ze nog moet doen. Ze staat dan op en maakt een lijst op haar gsm, maar haar nachtrust is verstoord. Intussen heeft ze zich erbij neergelegd dat dit haar leven is. Hopelijk niet voor altijd, maar voorlopig ziet ze geen kortetermijnoplossingen. Haar leven is, zoals de paarden op het schilderij net voor mijn neus, een eindeloze sprint.Laat je masker zakken


Kunnen we Sarah helpen? Kunnen we de persoon die naar jou in de spiegel terugkijkt helpen?

De sleutel is om terug te keren naar je vrouwelijke kracht. Maar hoe kan jij geloven dat jouw vrouwelijkheid een energiebron kan zijn, als je heel jouw leven hoort dat intuïtie niet belangrijk is, dat taken snel en efficiënt moet gebeuren, dat afwerking minder belangrijk is, dat mensen die tijd steken in lichaamsverzorging egoïstisch zijn?


Ik zie dagelijks vrouwen in mijn praktijk die hun vrouwelijkheid als een zwakte zien en ik ben een trots lid van deze club. Trots omdat ik weet hoe het voelt. En ik verzeker je, jouw vrouwelijkheid meer plaats geven zal jou meer energie geven dan je ooit van gedroomd hebt.


Voortaan zal je genoeg hebben met 8 uur slaap of zelfs een beetje minder. Maar vooral, je zal dezelfde taken sneller en met een glimlach kunnen doen. Want laten we eerlijk zijn. De spiegel met een glimlach afkuisen zal je minder energie kosten En wie weet krijgt jouw spiegelbeeld de volgende keer een speelse knipoog in plaats van een zucht. Levensvreugde is besmettelijk. Je zal zien dat de interacties die je hebt veel aangenamer zullen zijn, zeker als jij kiest om jouw humeur niet door de opmerkingen van andere te laten bepalen.


Waar komt die energie vandaag, hoor ik je vragen. Herinner je jezelf nog hoeveel moeite je stak om bij een bepaalde groep vriendinnen te horen in het middelbaar? Je vroeg dezelfde kleren aan je moeder, je droeg misschien dezelfde accessoires of schoenen. Dit is wat veel vrouwen tegenwoordig doen. Ze steken enorm veel tijd en moeite om een mannelijk masker te dragen. Waarom? Omdat we gehoord hebben dat dit tot een succesvol leven leidt. Je kan besluiten om te blijven vechten tegen de vrouw binnenin, maar het zal je veel energie kosten.


Jouw vrouwelijkheid is niet jouw zwakte. En als ik je een geheim kan verklappen, een gebalanceerde, gelukkige vrouw is vaak sterker dan een man. Maar we hebben jouw unieke vrouwelijkheid nodig. Jouw sensualiteit, jouw creativiteit is meer waardevol omdat het jouw authentieke ik is. En hoe meer je de echte delen van jezelf gaat uitdrukken, hoe meer energie je zal hebben. Want het kost veel meer energie om een vals beeld van jezelf te scheppen, dan het energie kost om jezelf meer te zijn.Herontdek je vrouwenkracht


Nu denk je waarschijnlijk. Goed, Anastasia, als de terugkeer naar mijn vrouwelijkheid de sleutel is, hoe doe ik dat? Je gaat me nu niet vertellen dat make-up al mijn zorgen zal oplossen?


Dat zal het inderdaad niet. Anders zou ik dit artikel niet schrijven, maar jou gewoon een bon geven voor ICI Paris XL. Terugkijken naar een mooi gemaskeerd gezicht kan je zelfvertrouwen boosten, maar het zal je vermoeidheid niet verbeteren. Vrouwelijke kracht komt niet van de zaken die je doet, maar van zaken op een een vrouwelijke manier te doen. In tegenstelling met de mannelijk kracht die zich focust op prestatie, kracht, competitie en kennis. Focust jouw vrouwelijk essence op diepe innerlijke wijsheid, intuïtie en zorgzaamheid.


Wanneer heb jij in de afgelopen week tijd vrijgemaakt om een taak volledig naar jouw wens af te werken? Wanneer heb je tijd gehad om je kindje(s) in de zetel te knuffelen? Maak eens tijd om je kledij de dag ervoor met zorg uit te kiezen en durf je eens vrouwelijk te kleden. Draag misschien zelfs een beetje parfum. Of je nu je badhanddoeken rangschikt op kleur, het aanrecht opblinkt of die lekker ruikende mangoscrub eens uitprobeert. Zorg dat je kan terugkeren naar je zachte, zorgzame aard. Naar de persoon die niet uit is op kwantiteit, wat meer een mannelijk karaktertrek is, maar kwaliteit. Maak eens een wandeling en voel je verbonden met de schoonheid van de natuur. Durf jezelf weer open te stellen voor deze eenvoudige zintuigelijk prikkel: de geur van de scrub, de kleuren van de bladeren, de zachtheid van dat hoogpolig tapijt onder je voeten.

Wat je ook doet, doe het omdat het belangrijk is voor jou. Jij bent niet de generieke vrouw. De generieke vrouw bestaat niet. Jouw voorkeuren zijn uniek. Probeer eens wat meer voeling te krijgen met jouw unieke vrouwelijke bestaan en je zal versteld staan hoeveel energie je krijgt. Niemand is immers gelukkig geworden door te pretenderen iets anders te zijn dan we echt zijn. En jij en ik zijn echte vrouwen.


Ik kan niet wachten tot ik de vrouw kan ontmoeten die nu achter jouw mannelijk masker schuilgaat.


Wil je deze oefening samen met mijn maken?


In juni organiseer ik een workshop ‘Ontmoet de kracht van je vrouw-zijn'.

Voor meer info klik op de link hieronder.

66 weergaven0 opmerkingen
bottom of page