top of page

Maak de sexy, vrolijke en avontuurlijke vrouw wakker die in elke moeder schuilt.

Bijgewerkt op: 12 nov. 2022
Mensen die hun doel najagen en positief blijven tijdens hun zoektocht, hebben één zaak gemeenschappelijk. Ze weten wat ze willen, zowel nu als in de toekomst. Beslissen wat er belangrijk is voor jou, is daarom een heel goede oefening om te maken. Laten we het samen doen.3 tips om te weten wat je wilt.


1) Focus je niet langer op wat je niet wilt, maar hoe je jouw problemen oplost.


Vraag aan een persoon wat hij niet wilt en je krijgt in een mum van tijd een lange lijst. Vraag hem wat hij wilt en er volgt een stilte of een korte opsomming van abstracte termen zoals, gelukkig zijn, rust vinden, mijzelf ontdekken... Zo een lijst zal niet leiden tot acties die je leven beter maken, aangezien ze te abstract zijn.


Raak niet ontmoedigd want het is wel een goede start. Je moet gewoon diepe gaan door je de volgende vragen te stellen:


o Wat is gelukkig zijn voor jouw?

o Wat moet jij doen om je rust te vinden?

o Wanneer voel jij je het meest jezelf?


Probeer je de komende week te focussen op deze vragen. De lijst van dingen die je niet wilt, ken je toch al vanbuiten. Je zult zien dat je tegen het einde van de week meer zult aanvoelen welke dingen jou gelukkig maken. Stel je nu eens voor dat je dit een maand, een jaar, 5 jaar regelmatig zou doen. Geloof me, hoe vaker je jezelf focus op wat je wil, hoe beter je zult weten waar je naartoe wilt in het leven.2) Durf dromen.


Stel dat ik een toverstokje had dat jouw droomleven kon tevoorschijn toveren, hoe zou dat er voor jouw uitzien?

Probeer je leven in te delen in verschillende compartimenten: jouw relatie, jouw gezinsleven met jouw kinderen, jouw huishouden, jouw werk, jouw gezondheid, jouw vrije tijd...


o Wat is jouw ultieme visie voor elke van deze onderdelen?

o Wat zou je willen bereiken over 6 maanden, 1 jaar of zelfs 5 jaar?​Maakt dit jou onzeker? Sluit dat je ogen en beeld je in dat je volkomen gelukkig bent. Elke deel van je leven krijgt van jouw een 10 op 10. Hoe ziet jouw relatie eruit? Wat doet je van werk en hoe ziet het er inhoudelijk uit? Welke band heb je met je collega’s? Hoe ga je om met je kinderen? Welke hobby’s doe jij? Doe je ogen open en schrijft je visie op.Het is belangrijk om af en toe terug te gaan naar deze visie, want zij zal je de weg wijzen. Zij zal beslissen waar je “ ja” of “nee” tegen zult zeggen.
3) Wie niet waagt, niet wint.


Weet je niet waar je moet beginnen. Probeer gewoon verschillende dingen uit en zie wat jou het meeste gelukkig maakt. Er zijn veel mensen in mijn praktijk die meer sport willen doen. Vaak weten ze echter niet hoe eraan te beginnen. Simpel! Kies de eerste sport die je aanspreekt en probeer ze eens uit. Misschien kan je zelf het gerief lenen om de kosten te drukken, totdat je weet dat je het graag doet. Hou vol met de zoektocht tot je iets gevonden hebt, dat je graag doet. Deze regel kan je op veel aspecten van je leven toepassen. Zorg er gewoon voor dat je altijd terug kunt naar je vorige situatie. Wees niet een van die mensen die zijn job opgeeft voor een gewaarde nieuwe uitdaging, enkel en alleen om een paar jaar later terug op zoek te gaan naar diezelfde job.

Weet ook dat niets eeuwig is. Jij zal veranderen en jouw voorkeuren zullen veranderen. Dat is helemaal ok. De hobby die jij nu doet, de vrienden die jij nu hebt, het werk dat jij nu doet, kunnen in de toekomst veranderen. Mensen zijn het gelukkigs als ze het gevoel hebben dat ze groeien en vooruit gaan. Als je dat wil doen, zal je dingen moeten loslaten en vervangen door andere. Het is normaal dit je verdrietig en onzeker kan maken. We voelen dat allemaal. Dus je bent zeker niet alleen. Maar ik ben persoonlijk liever af en toe zoekende, dan dat ik mijn groeipotentieel belemmer door mij vast te zetten in een oude levensvisie die mij niet langer dient. En jij?

Nu ik gevonden heb wat ik wil, hoe hou ik vol? (1)


Het is al moeilijk genoeg om te weten wat je wilt. Volhouden is echter nog een andere moeilijkheidsgraad. Maar raak niet ontmoedigd. Er is een eenvoudige manier om je motivatie op te krikken, zodat je volhoudt.


Je moet jezelf gewoon afvragen waarom je die actie wilt ondernemen. Te simplistisch, denk je? De sleutel ligt erin om je deze vraag 7 keer te stellen. In het begin gaan je antwoorden rationeel zijn, maar geloof mij bij niveau 6 of 7 nemen je emoties de overhand. En misschien zal er zelf een traantje aan te pas komen. Jouw emotionele redenen hebben het potentieel om jouw te motiveren door te zetten, wanneer het moeilijk wordt. Misschien heb ik je nu nog steeds niet overtuigd. Probeer het toch maar uit. Je zal verbaasd zijn van het resultaat.


Ik heb dit proces gedaan vooraleer ik startte met “Leliespraathoekje”. Het was beangstigend om dit project aan te gaan. Wat zouden de mensen denken? Is het ok voor een dokter om zich in haar vrije tijd bezig te houden met coaching? Wat zullen de mensen zeggen van alle spellingfouten die ik maak?

Geloof me, iedereen twijfelt als ze aan iets nieuws beginnen. Wat zorgt ervoor dat de ene blijft verder doen en de andere opgeeft? Weten dat je het echt wilt doen!Zo zagen mijn antwoorden eruit:


Niveau 1: omdat ik mensen wil steunen op psychologisch vlak tijdens deze moeilijk periode – rationele reden


Niveau 2: omdat ik me in het verleden vaak nutteloos en machteloos gevoeld heb. Nu wil ik mijn kennis met de mensen delen, zodat niemand zich zo hoeft te voelen – emotionele reden


Welke reden zal mij drijven op Nieuwjaar tijd vrij te maken om dit artikel te schrijven?Nu is het jouw beurt! 1. Kies een activiteit die je heel graag zou doen. 2. Schrijf de reden op waarom je deze activiteit wil doen. 3. Denk na waarom deze reden belangrijk is voor jouw en schrijf de onderliggende reden op. Vb: Niveau 1 ik wil zondag een wandeling maken in plaats van in de zetel te zitten. Niveau 2: omdat ik lange wandelingen wil maken met mijn kinderen. Niveau 3: omdat ik een active levensstijl aan mijn kinderen wil aanleren . Niveau 4: omdat ik wil dat ze van een lang en gezond leven kunnen genieten. 4. Vlug de oefening in.Vele succes!Ik heb een invulblad voor je!

Download nu je invulblad en ontdek je drijfveer in 7 eenvoudige stappen.


Referenties

1. Wisdom Clips. (2018, September 12). 7 levels deep - To success -Dean Graziosi [Video]. YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=Wyfmo7xR75Q&t=0s


4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page